Sezonní tipy

SPECIALISTA NA MASO PAVEL ŠILHÁNEK: JAKÉ VYBRAT NA GRILOVÁNÍ?

08.06.2023 | Ať už s nadšením grilujete obden nebo žhavíte uhlíky jen při zvláštních příležitostech, bez dobrého masa se neobejdete. Pokud totiž při výběru sáhnete vedle, ani ten nejlepší recept na steak vás od katastrofy nezachrání. Jaké maso vybrat, abyste byli za hvězdu letní kuchyně, a co si při grilování pohlídat?

GRILOVACÍ SEZÓNA JE TADY! ROLI HRAJE KAŽDÝ STUPEŇ

24.05.2023 | Nažhavený gril, naložené šťavnaté maso, nakrájená zelenina… A pak okamžik hrůzy, kdy jistíte, že jste maso nedopekli, zelenina je oproti tomu už černá a návštěva pozvaná na propečený burger bude zřejmě o chlebu. I grilování má svá pravidla, která je dobré znát, ještě než si uvážete kolem pasu stylovou zástěru. Naučte se grilovat jako profesionál!

BEZ BYLINEK TO NEJDE: TIPY, JAK JE PĚSTOVAT

27.04.2023 | Pokud byste se rádi pustili do domácího pěstování, jsou bylinky skvělým odrazovým můstkem. Díky minimálním nárokům na prostor je zvládnete úspěšně vypěstovat i na balkoně nebo okně a můžete si užívat jejich přísun po celý rok. Čím začít?

CHŘESTOVÁ SEZÓNA JE TADY! TIPY PRO VÝBĚR I ÚPRAVU

20.04.2023 | Hvězda českého chřestu pohasla až v dobách totality, kdy byla tato zelenina označena za buržoazní rozmařilost a jeho pěstování ve velkém byl konec. Nyní si k němu Češi opět nacházejí cestu.

KOLIK BUDE MEDU V ČECHÁCH? VČELKY NEPŘEŽILY ZIMU

17.04.2023 | Až polovina včelstev mohla letos v zimě uhynout. Včelaři uvádějí, že ztráty se mohou vyšplhat až ke 300 tisícům včelích rodin. Vrací se tedy opět nepříznivý trend z let 2020 a 2019, kdy byly úhyny včelstev srovnatelné. Podle medového someliéra Milana Špačka může situaci vylepšit příznivé počasí a delší pylová sezóna.

KONTROLY FARMÁŘSKÝCH TRHŮ: PROBLÉMOVÁ HYGIENA

12.04.2023 | V průběhu jara se v České republice otevírají oblíbené farmářské trhy a Státní veterinární správa (SVS) zaměřuje své kontroly i do této oblasti. Farmářské trhy s sebou nesou řadu pozitiv pro malovýrobce i spotřebitele, na druhou stranu však také zvýšená rizika, pokud jde o hygienu potravin.

NEOMÝVAT, NESTŘÍDAT TEPLOTY: TIPY, DÍKY KTERÝM VEJCE VYDRŽÍ DLOUHO ČERSTVÁ

02.03.2023 | Podestýlka, halový chov, bio či farmářské. Vyznat se v druzích vajec není jednoduché. Kromě původu byste však měli dobře vědět také to, jak vejce správně skladovat. V době, kdy jejich ceny rostou do závratných výšek, tak můžete ušetřit nemalou částku z nákupního rozpočtu. A to se vzhledem k blížícím se Velikonocům bude rozhodně hodit.

PO SUCHÉM ÚNORU - GALADEGUSTACE VÍN: 700 ZA JEDNO ODPOLEDNE!

22.02.2023 | Zdá se vám to nemožné? Nikoli, pokud si koupíte vstupenku na březnovou Galadegustaci medailových vín Prague Wine Trophy. Koná se v Michnově paláci na pražské Malé Straně, na adrese Michnův palác, Újezd 450/40, 118 00 Praha 1, ve čtvrtek 2. března 2023 od 16 do 20 hodin.

NEJVĚTŠÍ VINAŘSKÁ AKCE ZAHÁJENA: PŘJDETE NA SALON VÍN?

06.02.2023 | Začátkem února se každoročně pro veřejnost otevírají brány Salonu vín ČR, který představuje to nejlepší z moravského a českého vinařství pro aktuální rok. Degustační expozici sta nejlépe hodnocených vín nejvyšší a největší soutěže vín v České republice bude možné v podzemí valtického zámku navštívit od pátku 3. února po celý letošní rok.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.