Sezonní tipy

JAK ZAKONČIT LETNÍ SEZÓNU? PŘIPRAVTE SI GRILOVANÝ DEZERT!

30.08.2023 | Sezóna grilování je v plném proudu. Jeho základem je klasicky maso, v dalším sledu ryby, zelenina a masné výrobky. Hlavním jídlem také většina grilování končí, dezertem se pak zpravidla stává dříve připravený koláč nebo zmrzlina. Ale při touze po sladké tečce nemusíte gril vůbec opouštět, naopak tento způsob přípravy propůjčí řadě potravin jedinečnou, specifickou chuť.

NA BURČÁK SI LETOS POČKÁME: PRVNÍ BUDE ZA DVA TÝDNY

08.08.2023 | Chladné počasí v květnu a naopak horké v červenci zpomalilo dozrávání hroznů révy vinné na jihu Moravy. Ač se podle zákona může burčák, tedy částečně zkvašený vinný mošt z moravských a českých hroznů, prodávat od 1. srpna, letos bude ten první nejspíš hotový až okolo 20. srpna. ČTK to potvrdili dotázaní vinaři i odborníci.

ONLINE OBCHOD ROHLÍK POSÍLIL VÝBĚR MASA: JE LIBO NĚCO NA GRIL?

01.08.2023 | Snili jste o řeznictví, kde najdete nejkvalitnější partie hovězího i vepřového, kuřata z volného výběhu, nejčerstvější ryby, zvěřinu i netradiční typy masa? A milujete letní grilování při teplých večerech? Na Rohlik.cz tohle vše nakoupíte na jednom místě za skvělé ceny a se zárukou čerstvosti až domů.

VYHAZOVAT PLEVEL? VĚČNÁ ŠKODA! HODÍ SE DO POMAZÁNKY I SALÁTU

25.07.2023 | Plevel nemusí být jen noční můrou zahrádkářů, naopak se může stát zajímavým zpestřením jídelníčku. Jeho benefity se skrývají nejen v obsahu zdraví prospěšných látek, ale také ve vizuální pestrosti, která na talíř přinese lákavé barvy.

UDĚLEJTE SI OCHUCENÝ OLEJ: JE TO JEDNODUCHÉ, EFEKTIVNÍ A ZATRACENĚ DOBRÉ

11.07.2023 | Kromě klasických olejů jsou spotřebitelům na trhu k dispozici oleje ochucené. Ty se zvlášť v letních měsících těší velké oblibě. Pár kapek v salátu či v grilovací marinádě dokáže zázraky na počkání. O mnoho levněji, avšak s vyšší přidanou hodnotou, si je můžete připravit i doma. Postup je jednoduchý a fantazii – té se meze nekladou…

POZOR NA ZRÁDNÉ TEPLOTY ANEB TICHÉ LETNÍ NÁSTRAHY

03.07.2023 | Venkovní teploty se zvyšují. To nám může jedině prospět, neb pobyt na čerstvém vzduchu je a odjakživa byl jedním z důležitých aspektů celkového zdraví. Čemu je šplhající rtuť na teploměru zdaleka už tolik neprospívá, jsou potraviny…

SPECIALISTA NA MASO PAVEL ŠILHÁNEK: JAKÉ VYBRAT NA GRILOVÁNÍ?

08.06.2023 | Ať už s nadšením grilujete obden nebo žhavíte uhlíky jen při zvláštních příležitostech, bez dobrého masa se neobejdete. Pokud totiž při výběru sáhnete vedle, ani ten nejlepší recept na steak vás od katastrofy nezachrání. Jaké maso vybrat, abyste byli za hvězdu letní kuchyně, a co si při grilování pohlídat?

GRILOVACÍ SEZÓNA JE TADY! ROLI HRAJE KAŽDÝ STUPEŇ

24.05.2023 | Nažhavený gril, naložené šťavnaté maso, nakrájená zelenina… A pak okamžik hrůzy, kdy jistíte, že jste maso nedopekli, zelenina je oproti tomu už černá a návštěva pozvaná na propečený burger bude zřejmě o chlebu. I grilování má svá pravidla, která je dobré znát, ještě než si uvážete kolem pasu stylovou zástěru. Naučte se grilovat jako profesionál!

BEZ BYLINEK TO NEJDE: TIPY, JAK JE PĚSTOVAT

27.04.2023 | Pokud byste se rádi pustili do domácího pěstování, jsou bylinky skvělým odrazovým můstkem. Díky minimálním nárokům na prostor je zvládnete úspěšně vypěstovat i na balkoně nebo okně a můžete si užívat jejich přísun po celý rok. Čím začít?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.