04.11.2021 | Ačkoli stravenky patří k nejběžnějším benefitům, mnoho zaměstnavatelů nevyužívá jejich potenciálu naplno. Přitom je to jeden z nejsnazších a nejefektivnějších způsobů, jak zaměstnancům „přilepšit“ a odměnit je za jejich loajalitu a vysoké pracovní nasazení v současných extrémně složitých časech. Zároveň je to z hlediska daňových a dalších odvodů pro firmy i zaměstnance výhodnější než navyšování mezd či příspěvků na jiné benefity.
02.11.2021 | Hrozny na vinici Solomona Nersezašviliho byly téměř zralé, když koncem srpna udeřilo silné krupobití. Ledové koule za půl hodiny zničily většinu úrody a měsíce tvrdé práce. Podobné bouře přitom už dlouho sužují gruzínský region Kachetii v podhůří Kavkazu, který mnozí považují za rodiště vína. Réva k výrobě vína se tu pěstovala už před zhruba 8000 lety. Rostoucí četnost a intenzita bouří - což je problém spojovaný se změnami klimatu - ovšem vyvolává debatu o budoucnosti pěstování vinné révy v Gruzii, napsal Thomson Reuters Foundation.
01.11.2021 | Ve věku 93 let zemřel restauratér Ado Campeol, kterému italská média přezdívají otec tiramisu. Campeol byl majitelem restaurace Le Beccherie v severoitalském Trevisu, kde slavný dezert vymyslela jeho manželka a šéfkuchař, upozornil zpravodajský server BBC.
29.10.2021 | Je pravdou, že hovězího masa je na českých stolech poskrovnu. Řada spotřebitelů k němu zaujímá odměřený postoj a upřednostňuje maso kuřecí v přesvědčení, že tak svému tělu dopřávají něco zdravějšího. Pravdou ale je, že to tak být vůbec nemusí.
28.10.2021 | Osmadvacátého října roku 1918 se Československo po rozpadu Rakousko-uherské monarchie stalo nezávislým státem. Následovalo období „první republiky“, které je pro nás i nadále nositelem těch opravdových hodnot – poctivosti, hrdosti, řemeslnosti, umu a elegance.
27.10.2021 | Česká republika se bohužel dlouhodobě pohybuje na špici zemí, jejichž obyvatelé mají nadváhu a ne zrovna ukázkový životní styl. Potřeba osvěty týkající se našeho jídelníčku tak nabývá na významu nejen kvůli vysoké prevalenci kardiovaskulárních nemocí či výskytu diabetu a metabolických poruch, ale i v souvislosti s obezitou jako rizikovým faktorem. Jedním z kroků, jež mají za cíl změnit stravovací návyky a zlepšit kvalitu konzumovaných potravin, jsou aktivity Potravinářské komory ČR týkající se jejich reformulací.
27.10.2021 | Potravinářská inspekce zjistila přes 1,6 tuny čerstvých potravin z Kambodže a Thajska s nadlimitním obsahem pesticidů
25.10.2021 | V riziku podvýživy neboli malnutrice je podle odborníků 30 procent pacientů v nemocnicích, u dalších až 15 procent se pobytem v nemocnici zhorší. Hrozí často také lidem v domovech seniorů, ale i těm žijícím v domácnostech, zejména osamělým seniorům. Informace dnes zazněly na tiskové konferenci ministerstva zdravotnictví.
22.10.2021 | Český fair trade projekt .pepper..field přivezl do země vzácné ocenění GOLDEN FORK. Jeho lyofilizovaný Kampotský pepř je historicky první český produkt, který v 27-leté historii soutěže Great Taste dosáhl nejvyššího gastronomického ocenění světa.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.