Recepty

SNÍDANĚ KRÁLŮ: 7 TIPŮ NA SKVĚLÉ TOASTY

21.04.2022 | Chléb s máslem, šunkou, sýrem nebo salámem je jednou nejtypičtějších studených večeří. A ačkoli mu nelze vytknout, že není dobrý, shodneme se parně na tom, že jím už nikoho neohromíte. Studené večeře přitom nemusejí být nuda. I ve studené kuchyni panují trendy, které z nouzovky vytvoří dokonalý gurmánský zážitek.

JIDÁŠE, PERNÍČKY I MAZANEC: RECEPTY, I TIPY, JAK JE ODLEHČIT!

15.04.2022 | Velikonoce už klepou na dveře - nejvyšší čas se na ně náležitě připravit. Na barvení vajec ještě času dost, na pečení však nikoli. Udělejte si velikonoční perníčky, nadýchané jidáše nebo mazanec s ořechy!

JARO V KUCHYNI! RECEPTY, KTERÉ BYSTE MĚLI HNED O VÍKENDU VYZKOUŠET

25.03.2022 | Velikonoce jsou důležitým křesťanským svátkem, zároveň však také připomínají oslavy začátku jara. Po dlouhém zimním období přichází na pulty obchodů čerstvé ovoce, zelenina i bylinky a máte tak možnost připravit pestrobarevná jídla, která jsou nejen chutná, ale také přitahují pozornost svým lákavým vzhledem. Pusťte proto do své kuchyně nejrůznější odstíny a chutě...

ZBYTKY V KUCHYNI? RECEPTY, PŘI KTERÝCH JE UŽIJETE

17.02.2022 | Každý z nás ve své domácnosti ročně vyplýtvá zhruba 25 kilogramů potravin. Většinu tvoří zbytky ovoce a zeleniny, často ale vyhazujeme i staré pečivo, mléčné výrobky a maso. A ačkoliv se v nakládání s potravinami „lepšíme“, stále jde o velké množství jídla, které mnohdy končí v odpadcích zbytečně. Než zamíříte s dalším zbytkem do koše, zkuste ho ještě zužitkovat!

ROZJEĎTE SI STREETFOOD DOMA: RECEPTY, PO KTERÝCH SE BUDETE OLIZOVAT

11.02.2022 | Na chuťovky ze streetfoodových festivalů, bister a food trucků už nemusíte čekat. Přeneste si jídlo z venku rovnou do vašich obýváků a připravte si s vašimi přáteli pohodový večer se skvělým jídlem

CHEESE TEA NEBO SMAŽENÉ MLÉKO - DÁTE SI?

21.01.2022 | Mléko a mléčné výrobky lze konzumovat a používat v mnoha podobách, včetně těch nejméně očekávaných. Přinášíme pár nápadů na mnohdy opravdu neobvyklé letní osvěžení.

POULET KUŘE NA FRANCOUZSKÝ ZPŮSOB - DÁTE SI?

10.01.2022 | Vyzkoušejte poulet (= kuře) parmentier (čti „pule parmentiié) s francouzským šarmem.

S ČOČKOU SE NUDIT NEMUSÍTE! ZKUSTE JI TAKHLE

29.12.2021 | Jíte čočku jen jednou do roka, abyste dodrželi novoroční tradici? Tak to děláte chybu. V chladných dnech jsou luštěniny, ke kterým čočka patří, ideální potravinou pro zahřátí. Dokáží zasytit, nezatíží rodinný rozpočet, jsou bohaté na bílkoviny a minerální látky, mají nízký glykemický index, díky čemuž jsou vhodné i pro diabetiky.

PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO: RECEPT OD PAVLA BERKYHO

06.12.2021 | Krásně voní máslem a nepřipaluje se. Dá šmrnc jakékoliv polévce i omáčce, je skvělé na dušenou zeleninu, osmažíte na něm ty nejlepší a nejvoňavější řízky a lze ho namazat i na chléb a jíst za studena. A také využít k zevnímu použití na hojení ran nebo po štípnutí hmyzem. O čem, že je řeč? O ghí, čistém máselném tuku té nejvyšší kvality, který si prostě zamilujete!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.