Recepty

Tartaletky s ovocem

15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...

Baletní sukénka k sežrání

12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.

Kopřivové máslo

05.06.2015 | Kopřivové máslo nepálí a neštípe, ale osvěží a potěší přísunem ozdravných látek.

Ledové kostky

28.05.2015 | Krásné, snadné a velice dekorativní květové ledové kostky zvládnete vytvořit za pár minut. Navíc na ledové kostky můžete vyzkoušet libovolné květy.

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Smažený okoun (pesce persico fritto)

24.05.2015 | Okoun v těstíčku s rozmarýnem, co může být lepšího?

Plněná rajčata

22.05.2015 | Pečená rajčata byste v kuchařkách minulého století hledali marně. Chuť teplých rajčat v české kuchyni zdomácněla až s pizzou. Když je doplníte jemnou náplní s trochou sýra a chuťově ostřejšími květy, nemusíte se výsledku obávat.

Králík na řebříčku

18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.

Čočka s jarním lupením

15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.